TomTom heeft de omzet in het tweede kwartaal op peil weten te houden. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het navigatiebedrijf zelf heeft geraadpleegd, vooruitlopend op de kwartaalcijfers die dinsdag worden gepubliceerd.

De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een omzet van 252 miljoen euro, precies evenveel als in het tweede kwartaal van 2014. Bij de divisie Telematics wordt opnieuw een stevige groei verwacht, van 26 naar 33 miljoen euro. De consumentenomzet is naar verwachting afgenomen van 169 naar 164 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van dit jaar hield TomTom de omzet eveneens stabiel op 205 miljoen euro. Daarop werd een nettoverlies geleden van 6,9 miljoen euro. Over het afgelopen kwartaal voorzien analisten gemiddeld een positief resultaat van 1 miljoen euro, fors minder dan de winst van 9 miljoen euro een jaar eerder.

Bij de presentatie van de jaarcijfers in februari voorspelde TomTom dat dit jaar de omzet weer zal toenemen, na jaren van aanhoudende krimp. De vraag zal zijn of het bedrijf vasthoudt aan die prognose. Vorig jaar kende de fabrikant van onder meer navigatiekastjes al een sterke eerste jaarhelft, maar zakten de verkopen na de zomer terug.