De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen in de zaak rond het voortijdig uitlekken van koersgevoelige informatie bij Super de Boer in 2009. 

Dat meldde de belangenbehartiger vrijdag.

De schikking voorziet in een schadevergoeding met rente voor bij de VEB aangesloten beleggers die aandelen Super de Boer verkochten in de week voordat het supermarktbedrijf in september 2009 bekendmaakte een overnamebod van Jumbo te hebben ontvangen.

Eerder oordeelden rechters al dat Super de Boer het bod destijds te laat heeft gemeld.

Voordat Super de Boer op 18 september 2009 bekend maakte dat zij een overnamebod van Jumbo had ontvangen, liep de koers van het aandeel Super de Boer fors op.

Het aandeel steeg met bijna 25 procent naar 3,50 euro. De handelsvolumes lagen daarbij zonder duidelijke reden ook significant hoger dan normaal. Achteraf bleek dat Jumbo concurrent Super de Boer al op 4 september 2009 had benaderd.

Vergoeding

Volgens de VEB zijn beleggers die vanaf 10 tot en met 17 september 2009 hun aandelen Super de Boer hebben verkocht, benadeeld omdat zij niet op de hoogte waren van het bod van Jumbo. Zij komen nu in aanmerking voor een vergoeding.

Donderdag bereikte de VEB ook een schikking in de zaak rond handelshuis Van der Moolen. In dit geval ontvangt de vereniging een bedrag dat verdeeld wordt onder leden die voor de schikking in aanmerking komen. Daarbij worden staffels gehanteerd, waarbij VEB-leden met hogere verliezen een relatief kleiner deel van het verlies gecompenseerd krijgen.