Sanoma waarschuwt voor lagere winst

Het Finse mediabedrijf Sanoma verwacht dit jaar minder winst te boeken dan eerder werd voorspeld. 

Vooral op de Finse markt vallen de resultaten tegen, meldde de eigenaar van onder meer het Nederlandse NU.nl, SBS en tijdschriften als Libelle en Donald Duck donderdag.

Sanoma rekent nu op een operationele winstmarge van minstens 4 procent van de omzet. Eerder werd nog gerekend op minstens een evenaring van de marge van ruim 6 procent die in 2014 werd behaald. De verwachting dat de omzet dit jaar ongeveer even sterk krimpt als in 2014 werd wel gehandhaafd. Vorig jaar zakten de opbrengsten van het concern met bijna 4 procent.

Door de aanhoudende problemen op de Finse mediamarkt, waar de advertentie-inkomsten zwaar tegenvallen, liet het bedrijf ook de voorspellingen voor 2016 los. Eerder voorspelde het bedrijf nog dat de omzet vanaf 2016 weer op eigen kracht zou gaan groeien, met een winstmarge van circa 10 procent. Een nieuwe prognose voor 2016 is er nog niet, die wordt in februari gepresenteerd.

Sanoma meldt op 23 juli de resultaten van de eerste helft van 2015.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie