De beursgraadmeters op Wall Street zijn woensdag zonder grote uitslagen gesloten. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Bank of America en Delta Air Lines.

De meeste aandacht ging echter uit naar Fed-president Janet Yellen, die nogmaals aangaf dat de rente in de VS waarschijnlijk nog dit jaar wordt verhoogd.

De Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg onveranderd op 18.050,17 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2107,40 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 5098,94 punten eveneens 0,1 procent onder de slotstand van dinsdag.

Yellen zei tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres dat een renteverhoging later dit jaar gepast is, als de economie zich zo ontwikkelt als nu wordt voorzien. De Federal Reserve rekent daarbij op een steeds sterker economisch herstel en een geleidelijke daling van de werkloosheid. Uit het maandelijkse overzicht van de Fed bleek dat de economische groei in de VS vorige maand in alle regio's heeft doorgezet.

Bank of America noteerde 3,2 procent in de plus. Amerika's grootste bank zag zijn winst in het tweede kwartaal verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder. De winstsprong is vooral te danken aan een daling van de juridische kosten.

Delta Air Lines

Delta Air Lines won bijna 1 procent, mede een stevige groei van de winst in het afgelopen kwartaal. De luchtvaartmaatschappij maakte in het tweede kwartaal 1,5 miljard dollar winst, ten opzichte van 800 miljoen dollar een jaar eerder.

Warenhuisketens Macy's werd bijna 8 procent meer waard. Het aandeel steeg tot het hoogste niveau ooit, nadat de activistische belegger Starboard Value had aangegeven een belang in het bedrijf te hebben genomen.

Apple voerde de Dow Jones aan met een winst van 0,9 procent. Olieconcern Chevron stond onderaan met een min van 1,3 procent, branchegenoot ExxonMobil leverde 0,5 procent in.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3 procent naar 51,46 dollar. De euro was woensdagavond 1,0950 dollar waard, tegen 1,0955 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Bekijk de actuele beurskoersen.