Digitaal beveiliger Gemalto presenteert samen met China Telecom een 'proof-of-concept', waarin auto's worden verbonden met het zogeheten internet-der-dingen. 

Dat maakte Gemalto woensdag bekend, zonder daarbij financiële details te melden.

De twee bedrijven tonen in een demo op het Mobile World Congress Shanghai hoe draadloos op afstand een veilige verbinding van mobiele toestellen tot stand kan worden gebracht. De verbonden auto's maken gebruik van Gemalto's LinqUs on-demand connectiviteit.

China heeft met 154 miljoen eigenaren de snelstgroeiende automarkt ter wereld, aldus Gemalto in een verklaring. Door verkeersopstoppingen en andere kwesties zoals de veiligheid van de bestuurder, hulp bij noodgevallen en de duurzaamheid van voertuigen, is er steeds meer vraag om auto's te verbinden met telematica-, navigatie- en veiligheidstoepassingen.

Ook zal Gemalto in Shanghai een oplossing voor abonnementenmanagement presenteren. Daarvoor werkt het bedrijf samen met de Chinese handsetmaker ZTE. Dit proof-of-concept, bewijst volgens Gemalto dat een consumentenapparaat met geïntegreerde SIM overal en altijd veilig op een mobiel netwerk kan worden aangesloten.