De groei van de Chinese economie is gestabiliseerd. Over het tweede kwartaal werd een groei van 7 procent gerealiseerd. 

Dat bleek woensdag uit cijfers van het nationale statistiekbureau. De al tijden afzwakkende groei, lijkt daarmee een halt toegeroepen te zijn.  

De groei ligt in lijn met de voorspellingen van de overheid en is vrijwel gelijk aan de groei in het eerste kwartaal van 2015. Analisten hadden wel op een lager cijfer gerekend. 

Goede cijfers kwamen voornamelijk uit de industriële sector. Ook de cijfers over de Chinese huizenmarkt lieten een verbetering zien. Het is een van de sectoren die langzaam uit het slop lijkt te raken. 

Een aantal stimuleringsmaatregelen die de overheid doorvoerde, lijken te werken. Met die stimuleringsmaatregelen wilde de Chinese overheid een verdere daling van de groei voorkomen. Zo liet de overheid onder meer weten haar investeringen in infrastructuur op te gaan voeren. 

"Het wereldwijde economische herstel is traag", memoreerde het Chinese Nationaal Bureau voor de Statistiek woensdag bij de presentatie van de cijfers. "De stabilisatie van de Chinese economie moet daarom verder worden versterkt," zo luidt de conclusie van het bureau.