JPMorgan Chase heeft zijn winst vorig kwartaal dankzij kostenbesparingen met 5 procent weten op te voeren. Dat maakte de Amerikaanse bank dinsdag bekend.

JPMorgan boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 6,3 miljard dollar (5,7 miljard euro), tegen 6 miljard dollar een jaar eerder. De totale inkomsten van de bank zakten met 3 procent naar 24,5 miljard dollar.

De uitgaven (exclusief rente) gingen met 6 procent omlaag naar 14,5 miljard dollar. De winst was hoger dan analisten hadden verwacht.

JPMorgan bereikte in mei een schikking met autoriteiten in de Verenigde Staten, in verband met de manipulatie van wisselkoersen. Dat leverde de bank een boete op van circa 900 miljoen dollar.

Wells Fargo

Branchegenoot Wells Fargo meldde dinsdag dat de winst vorig kwartaal nagenoeg is gestabiliseerd, op 5,7 miljard dollar. Die winst kwam overeen met de verwachtingen van analisten.

Wells Fargo is groot in hypotheken. Op dat vlak heeft de bank de afgelopen tijd last van stijgende rentes, die vooral een rem zetten op de vraag naar herfinancieringen.