Nikkei zet stijging voort

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag voor de tweede dag op rij hoger gesloten. 

De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die dinsdag begon aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei-index eindigde 1,5 procent hoger op 20.385,33 punten.

Bij de bedrijven zakte Sony 1,2 procent. Het Japanse elektronicaconcern gaat voor het eerst in 26 jaar nieuwe aandelen uitgeven om zijn herstructureringsprogramma te financieren. In Taiwan stonden de chipbedrijven in de belangstelling, na berichten dat de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron wordt overgenomen door de Chinese investeerder Tsinghua Unigroup.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In China daalde de Shanghai Composite Index 0,8 procent.

Op de Chinese markt ligt de handel in ongeveer een derde van de aandelen nog altijd stil. De Chinese overheid hoopt daarmee rust te creëren na de recente paniekverkopen. De Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,8 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney won bijna 2 procent onder aanvoering van de mijnbouwers.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie