Colombiaanse opdracht voor Arcadis

Een consortium onder leiding van advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat het Colombiaanse ministerie van Milieu adviseren bij een plan om de kust in het land te beschermen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De order heeft een contractwaarde van 1,3 miljoen euro en neemt anderhalf jaar in beslag. Het doel van het project is onder meer een langetermijnvisie ontwikkelen voor de bescherming van de kustlijn, waarbij rekening wordt gehouden met klimaatverandering.

Volgens Arcadis wordt het project door het Colombiaanse ministerie en Nederland gezamenlijk gefinancierd. Het Nederlandse deel komt vanuit de Transitiefaciliteitprogramma (TF), een programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat uitgevoerd wordt door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en de Nederlandse ambassade in Bogotá.

Het Nederlandse-Colombiaanse consortium bestaat naast Arcadis uit Royal HaskoningDHV, Deltares, Unesco-IHE, Universidad del Norte en Fundación Herencia Ambiental Caribe en Aqua y Terra.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie