De Europese aandelenmarkten zaten dinsdag verder in de lift. 

Met name op Beursplein 5 in Amsterdam zat de stemming erin, al waren de winsten minder groot dan een dag eerder toen het akkoord over de financiële redding van Griekenland een ware rally ontketende.

De AEX-hoofdindex sloot met een winst van 0,8 procent op 493,84 punten. De MidKap kreeg er eveneens 0,8 procent bij en eindigde op 727,86 punten. De leidende graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tussen de 0,2 en 0,7 procent hoger de handel uit.

Relx

Sterkste stijger in de AEX was Relx, voorheen Reed Elsevier, met een winst van 2,1 procent na een adviesverhoging door de Amerikaanse bank Morgan Stanley. De verzekeraars Delta Lloyd en NN (Nationale-Nederlanden) wonnen 2 en 1,7 procent. Onderaan stond het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een verlies van 1,3 procent.

Biotechnologiebedrijf Galapagos voerde de stijgers in de MidKap aan met een plus van 4 procent. Tankopslagbedrijf Vopak kreeg er 3,7 procent bij. Chemicaliëndistributeur IMCD was bij de middelgrote fondsen de sterkste daler met een verlies van 1,2 procent.

Ballast Nedam

Ballast Nedam kreeg er 0,8 procent bij. De bouwer is na twaalf jaar eindelijk verlost van een rechtszaak waarin het bedrijf was verwikkeld met branchegenoot Max Bögl. De Hoge Raad verwierp een beroep dat de Duitse bouwer had aangespannen.

Rocket Internet ging in Frankfurt bijna 12 procent onderuit. Het grootste internetbedrijf van Europa wil 550 miljoen euro ophalen via een converteerbare obligatielening. In Londen leverde de Britse detacheerder Michael Page 2,3 procent in na tegenvallende tweedekwartaalcijfers.

Euro

De olieprijzen herstelden van de stevige verliezen die ontstonden na het akkoord over de afbouw van internationale sancties tegen Iran. Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 52,98 dollar per vat. Brentolie kostte 1 procent meer op 58,43 dollar per vat. De euro was 1,1015 dollar euro waard, tegen 1,1031 dollar een dag eerder.