Saneerklus Chemie-Pack voor Heijmans en BioSoil

Bouwbedrijf Heijmans en bodemsaneerder BioSoil gaan de ernstig vervuilde ondergrond bij Chemie-Pack in Moerdijk saneren. 

De provincie Noord-Brabant heeft hen de opdracht gegund, werd vrijdag door de provincie bekendgemaakt.

De werkzaamheden starten begin september. Er was erg veel interesse in de klus. Chemie-Pack werd begin 2011 verwoest door een enorme brand. Door de brand raakten water en bodem ernstig vervuild. Volgens de provincie zal de sanering enkele jaren duren en kost dit ongeveer 7 miljoen euro.

Bij bodemsanering komt een hoop techniek en specialistische kennis van microbiologie kijken. Daarom is door de provincie gekozen voor een bedrijvencombinatie met veel ervaring op dit gebied.

Het is de bedoeling dat de grond in Moerdijk weer gebruikt kan gaan worden als industrieterrein. Het saneren van de ondergrond betreft de laatste fase van het totale schoonmaaktraject dat meteen na de brand in 2011 begon.

Sindsdien wordt het vervuilde water opgepompt en gezuiverd, zodat het zich niet in de omgeving verspreidt. Er zijn afgelopen jaren uitgebreide specialistische bodem- en chemische onderzoeken gedaan. De sanering van de bovengrond werd vorig jaar al afgerond.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie