Weer winsten op beurzen China

 De beurzen in Azië zijn vrijdag overwegend in de plus gesloten. Met name het herstel in China viel op. 

De Shanghai Composite Index stond tegen het einde van de handel bijna 6 procent in de plus, nadat een dag eerder ook al een stevige winst werd gehaald. De Hang Seng in Hongkong won in navolging van het herstel in Shanghai 2,5 procent.

De Shanghai Composite Index leverde de afgelopen weken zo'n 40 procent in. De Chinese overheid nam de afgelopen tijd een reeks maatregelen om de neergang te stoppen, waarbij woensdag nog werd besloten dat grootaandeelhouders hun stukken voorlopig niet mogen verkopen.

Crash

Eerder kregen staatsbedrijven en overheidsinstellingen al opdracht hun posities in aandelen te behouden of uit te breiden. De crash volgde op een periode waarin Chinese aandelen binnen een jaar ongeveer in waarde verdubbelden.

In Japan sloot de Nikkei-index vrijdag met een verlies van 0,4 procent op 19.779,83 punten. De hoofdgraadmeter in Seoul won 0,2 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney eindigde met een winst van 0,4 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie