Aegon verkoopt Clark Consulting in de Verenigde Staten voor omgerekend 160 miljoen euro aan Greenspoint Capital en The Newport Group. Dat maakte de verzekeraar vrijdag bekend.

Clark is een distributiebedrijf voor levensverzekeringen ('bank owned life insurance'). De partijen verwachten de overeenkomst in het derde kwartaal van 2015 af te ronden, afhankelijk van toestemming door de toezichthouder.

De portefeuille aan levensverzekeringen die Clark distribueert ter grootte van 8,5 miljard dollar blijft buiten de verkoop en Aegon-dochters in de VS blijven de dienstverlening voor deze portefeuille verzorgen.

Solide prijs

Aegon krijgt een solide prijs voor zijn Amerikaanse distributiebedrijf voor levensverzekeringen Clark Consulting. Dat stelde KBC vrijdag in een reactie.

De marktvorsers verwelkomen de verkoop van de niet-kernactiviteit voor omgerekend 160 miljoen euro, een bedrag dat hoger is dan voorzien. Het oordeel van KBC over het aandeel Aegon zal echter niet wijzigen. KBC blijft voorzichtig over de verzekeraar, onder meer vanwege onzekerheden rondom de Solvency II-kapitaalpositie van de groep.

KBC hanteert een hold-advies op Aegon, dat donderdag sloot op 6,56 euro.