Griekse bedrijven betalen uit in contanten

Meerdere grote bedrijven betalen hun personeel in Griekenland uit in contanten, als gevolg van de sluiting van de banken. Daarmee bieden ze de werknemers de mogelijkheid om volledig over het loon te beschikken.

Onder meer de supermarktketen Delhaize zou zijn personeel van de Griekse tak in cash uitbetalen. Ook Kotsovolos, de Griekse dochteronderneming van het Britse Dixons Carphone en andere internationale bedrijven keren het loon 'handje contantje' uit.

In de confrontatie met de Europese geldschieters besloot de Griekse regering een week geleden de banken te sluiten uit vrees dat het beschikbare geld massaal zou worden opgenomen.

De banken blijven nog zeker tot en met woensdag dicht. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag.

Volgens bronnen in de bankensector zal de sluiting van de instellingen zeker nog tot en met vrijdag duren.

Griekse aandelenbeurs

De Griekse aandelenbeurs blijft in ieder geval ook woensdag dicht. Dat maakte de toezichthouder op de beurshandel, de Hellenic Capital Market Commission, dinsdag bekend.

Het besluit volgt op het sluiten van de banken in het land.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie