Weer winstwaarschuwing van Rolls-Royce

Motorenfabrikant Rolls-Royce verwacht dit jaar en in 2016 minder winst te maken dan eerder geraamd. Dat meldde het Britse concern maandag.

Motorenfabrikant Rolls-Royce verwacht dit jaar en in 2016 minder winst te maken dan geraamd. Dat meldde het Britse concern maandag.

Rolls-Royce verwacht dat de winst voor belastingen dit jaar uitkomt op 1,3 tot 1,5 miljard pond (1,8 tot 2,1 miljard euro). Dat was eerder 1,4 tot 1,6 miljard pond.

Voor 2016 voorziet de motorenfabrikant dat de winst 300 miljoen pond lager zal uitvallen dan eerder geraamd. Behalve de winstwaarschuwing maakte Rolls-Royce ook bekend dat het een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1 miljard pond schrapt.

Het is niet voor het eerst dat Rolls-Royce de verwachtingen versobert. Eerder dit jaar werden de prognoses voor 2015 ook al naar beneden bijgesteld.

In mei maakte de motorenfabrikant bekend 600 banen te schrappen bij zijn divisie die motoren voor schepen bouwt. Die banenreductie komt bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie die circa 2600 werknemers hun baan kost.

Op 30 juli komt het bedrijf met de halfjaarcijfers naar buiten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie