De vertrekkende topman van Deutsche Bank, Anshu Jain, heeft gelogen tegen de Duitse centrale bank. Het management van de bank zou ook nalatig zijn geweest in de Liborfraude.

Dit schrijft de Financial Times op basis van een verslag van de Duitse toezichthouder BaFin. Jain heeft al eerder aangekondigd eind deze maand te stoppen bij de bank.

Deutsche Bank zou ook een grote klant zijn kwijtgeraakt doordat één van de handelaren van Deutsche probeerde een benchmark voor derivaten te manipuleren.

Deutsche Bank is al één van de banken die een schikking hebben getroffen met toezichthouders over het manipuleren van Libor-rentetarief. Deutsche heeft in totaal zo’n 2,5 miljard dollar betaald aan toezichthouders in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Jain zou volgens het rapport hebben gelogen tegen de Bundesbank, De Duitse centrale bank, toen hij ondervraagd werd over het manipuleren van het rentetarief. Hij beweerde niks te weten van de praktijken, terwijl uit e-mails bleek dat hij wel op de hoogte was.

Reactie Deutsche Bank

In een reactie spreekt Deutsche Bank tegen dat vertrekkend topman Anshu Jain heeft gelogen tegen de Duitse centrale bank.

Een woordvoerder van Deutsche Bank heeft laten weten dat Jain de beschuldigingen aan zijn adres ongefundeerd vindt.