De Griekse schuldenkwestie zorgde de laatste dagen voor veel onzekerheid op de beurzen, maar Nederlandse beleggers blijven positief gestemd.

 Volgens ING rekenen ze komende maanden in meerderheid op beter economisch nieuws.

De zogeheten BeleggersBarometer van de bank kwam deze maand uit op 137 punten. Dat is een ''lichte daling'' ten opzichte van vorige maand, toen de graadmeter nog een score van 139 aangaf.

Beleggers beoordeelden de waarde van de eigen beleggingsportefeuille iets negatiever, maar ze waren positiever over de economische situatie voor de komende drie maanden, aldus ING.

''De financiële markten waren de afgelopen maand zeer beweeglijk'', verklaart de bank zaterdag. ''Angst voor een Grexit zorgde voor flinke koersdalingen die overigens ook snel weer redelijk goed gemaakt werden. Ondertussen schetsen de economische cijfers uit het Eurogebied een positief beeld.''

Het oordeel van de beleggers over het algemeen economisch beeld in Nederland van de afgelopen drie maanden bleef in juni onveranderd, net zoals de houding over de eigen financiële situatie.

De bank peilt al sinds 2002 maandelijks het vertrouwen onder particuliere beleggers. De beleggersindex van ING loopt van 0 tot 200. Scores boven de 100 duiden op een optimistische teneur.