Nikkei lager na uitblijven Griekse deal

De effectenbeurs in Tokio is donderdag licht lager geëindigd. Beleggers haalden wat geld van tafel nadat de Nikkei een dag eerder de hoogste stand in achttien jaar bereikte. 

Ook wachten de wereldwijde financiële markten nog altijd op een oplossing voor de Griekse schuldencrisis. De Japanse hoofdindex sloot 0,5 procent in de min op 20.771,40 punten.

Vooral de sterk gestegen Japanse automakers werden van de hand gedaan. Toyota zakte 1,3 procent en Nissan leverde 1,6 procent in.

Beide autobouwers kondigden overigens ook een terugroepactie aan vanwege problemen met de airbags. Verder drukte een koersverlies van bijna 3 procent van robotmaker Fanuc, een zwaargewicht op de Japanse beurs, op het sentiment.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook omlaag. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,8 procent. In China verloor de Shanghai Composite 0,8 procent.

De Kospi in Seoul eindigde vlak. De Zuid-Koreaanse overheid ontvouwde een stimuleringspakket van omgerekend 12,5 miljard euro en verlaagde de groeiverwachting voor dit jaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie