Boskalis krijgt orders in Afrika

Boskalis heeft drie baggergerelateerde contracten verworven in Afrika met een totale waarde van circa 75 miljoen euro. Dat bleek donderdag.

In Angola heeft Boskalis een contract verworven van Angola LNG voor baggerwerkzaamheden die verband houden met het onderhoud van het toegangskanaal en de draaikommen van de Soyo LNG-haven.

De werkzaamheden zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 beginnen en eind 2017 zijn afgerond.

Vanwege de aanleg van een ijzerertsterminal in de haven van de Gabonese hoofdstad Libreville kreeg de onderneming een contract van Gabon Special Economic Zone Mineral Port voor bagger- en landaanwinningswerkzaamheden. Dit project gaat in het derde kwartaal van start en de oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar.

Daarnaast heeft Boskalis een contract getekend met Agence Nationale des Affaires Maritimes in Senegal voor onderhoudsbaggerwerk in de Casamance. Over een lengte van 65 kilometer zal met behulp van een middelgrote sleephopperzuiger in totaal 1,5 miljoen kubieke meter zand worden verwijderd. Dit project begint in juli en zal naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn afgerond.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie