Nikkei op nieuw 15-jarig hoogtepunt

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met winst geëindigd. De hoop op een schuldendeal tussen Griekenland en zijn schuldeisers bleef het sentiment ondersteunen.

De Nikkei sloot 1,9 procent hoger op 20.809,42 punten en bereikte een nieuw vijftienjarig hoogtepunt. Vooral de Japanse exporteurs en financiële bedrijven werden opgepikt.

Toshiba won 0,9 procent, ondanks de bekendmaking van boekhoudkundige onregelmatigheden bij de chip- en computerdivisies. Het bedrijf waarschuwde eerder al voor boekhoudkundig gesjoemel bij het onderdeel infrastructuurprojecten.

De andere aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 1,3 procent.

De Kospi in Seoul kreeg er 1,3 procent bij. In China, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, bleef de Shanghai Composite achter met een verlies van 0,2 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie