Altice heeft via dochterbedrijf Numericable-SFR een bod uitgebracht op het Franse telecombedrijf Bouygues Telecom.

Dat maakt de in Amsterdam genoteerde, internationaal actieve kabelexploitant maandag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

Internationale media meldden dit weekeinde al dat Altice ruim 10 miljard euro zou overhebben voor Bouygues Telecom.

Moederbedrijf Bouygues liet in een reactie weten dat het bod van Altice ongevraagd is en dat er geen sprake is van onderhandelingen. Het bestuur van Bouygues komt dinsdag bijeen om het bod verder te bespreken.

Vorig jaar versterkte Altice zijn positie op de Franse markt door SFR over te nemen. Daarmee zette het kabelconcern voor het eerst voet op de markt voor mobiele telefonie. Het bedrijf van miljardair Patrick Drahi troefde in de strijd rond SFR nog Bouygues af.

Concurrent Iliad

In verband met de mogelijke aankoop van Bouygues Telecom heeft Numericable-SFR gesprekken aangeknoopt met concurrent Iliad over de verkoop van enkele bezittingen aan dat bedrijf. De uitkomst van die gesprekken hangt af van de verdere ontwikkelingen rond het bod van Altice op Bouygues, maakte Iliad maandag bekend.

Beleggers waren zeer positief over de bekendmaking van Altice. Het aandeel stond in Amsterdam in de ochtendhandel 14 procent in de plus. Altice was daarmee lijstaanvoerder van hoofdindex AEX.

Ook Bouygues ging in Parijs 14 procent omhoog. Iliad en branchegenoot Orange zagen hun beurswaarde met 8 tot 10 procent stijgen.