Ebay heeft zijn belang van bijna 30 procent in de Amerikaanse advertentiewebsite Craigslist verkocht aan het bedrijf zelf. Financiële details zijn daarbij niet verstrekt.

Het belang van concreet 28,4 procent werd in 2004 verkregen, destijds voor zo'n 34 miljoen dollar. Maar de stap zorgde voor grote spanningen en rechtszaken tussen de twee.

Ebay creëerde zijn eigen advertentiesite, Kijiji, die later werd omgedoopt in EbayClassifieds.com. Volgens Craigslist had Ebay tijdens de onderhandelingen over de aankoop van het belang bedrijfsinformatie verworven waarmee een concurrerend bedrijf werd gestart.

Doordat Ebay nu uitstapt, komen ook de rechtszaken te vervallen.

Craigslist werd opgericht in 1995 door Craig Newmark, een voormalig programmeur van IBM. Hij lanceerde een emaillijst met evenementen in de regio San Francisco. Die groeide uit tot de op zeven na meest bezochte site in de Verenigde Staten.

Ebay zelf is bezig schoon schip te maken. Het wil Ebay Enterprise van de hand doen, een divisie die winkelbedrijven helpt op het gebied van internethandel. Daarnaast voert Ebay een reorganisatie door en gaat het zijn betaaldienst PayPal afsplitsen.