De effectenbeurs in Tokio eindigde vrijdag met winst. Beleggers verwerkten het besluit van de Japanse centrale bank, die conform verwachting het omvangrijke stimuleringsbeleid onveranderd liet. 

De Nikkei sloot 0,9 procent hoger op 20.174,24 punten en doorbraak daarmee een vierdaagse verliesreeks.

De Japanse hoofdindex leed desondanks deze week een verlies van 1,1 procent. Aan het bedrijvenfront werden de grote Japanse automakers weer opgepikt na de verliesbeurten in de afgelopen sessies. Honda en Nissan stegen tot 1,5 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend vooruit, dankzij een nieuwe recordstand van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney won 1,2 procent. De Kospi in Seoul klom 0,3 procent.

De Shanghai Composite ging echter 6,4 procent onderuit. Beleggers maakten middelen vrij voor een stroom aan nieuwe beursgangen op de Chinese markt en reageerden op nieuwe overheidsmaatregelen voor zogenoemde margefinanciering. De index realiseerde de grootste daling in een week, meer dan 13 procent, sinds 2008.