De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag voor de derde dag op rij in de plus. 

De stemming op Wall Street was al vanaf de handelsaanvang positief, maar na geruchten dat Griekenland extra tijd krijgt om zijn financiën op orde te brengen kwam de handel echt op stoom.

De Dow-Jones koerste aan het begin van de middag (lokale tijd) 1 procent hoger op 18.114 punten en de S&P steeg 0,9 procent tot 2118 punten. De Nasdaq was met een winst van 1,2 procent tot 5127 punten op weg naar een nieuwe recordstand. In mei werd de tot nu toe hoogste slotkoers, 5106,59 punten, ooit bereikt.

De Duitse krant Die Welt meldde, zonder bronnen te noemen, dat Griekenland van zijn geldschieters tot het eind van dit jaar de tijd krijgt. De vergadering van de eurogroep over Griekenland werd even na 19.00 uur afgerond. Hoewel er van officiële kant nog geen bevestiging is, kan er van worden uitgegaan dat er geen akkoord is.

Uitschieters

De handel op Wall Street kende enkele forse uitschieters. Zo werd debutant Fitbit, dat onder meer fitnesshorloges maakt, ruim 50 procent meer waard. Beleggers lijken, gezien de koersexplosie, nog niet te vrezen voor de hevige concurrentie in de markt voor zogeheten wearables.

Fitbit moet onder meer de strijd aan met de 'slimme horloges' van Apple. Bovendien is Fitbit aangeklaagd door Jawbone vanwege vermeende patentschendingen.

Producent van netwerkapparatuur Oracle (min 6,1 procent) kreeg juist de sterkste koersdaling in twee jaar voor zijn kiezen. Beleggers waren teleurgesteld in de resultaten die het bedrijf woensdagavond na het slot van Wall Street naar buiten bracht.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen