Bouwbedrijf Strukton heeft vorig jaar zijn nettoverlies zien verdubbelen tot 32,8 miljoen euro.

Dit maakt de onderneming, onderdeel van het beursgenoteerde Oranjewoud, vrijdag bekend.

Het negatieve resultaat is vooral veroorzaakt door aanvullende projectvoorzieningen binnen Strukton Civiel van 61 miljoen euro. Het bedrijf boekte wel een relatief hoge omzet van 1,8 miljard euro.

Strukton noemt het resultaat "teleurstellend". Het bedrijf leed vooral verliezen op de projecten A15 Maasvlakte-Vaanplein (33 miljoen euro) en op de ondertunneling A2 Maastricht (16 miljoen euro).

Strukton zegt in overleg te zijn met opdrachtgever Rijkswaterstaat over de afwikkeling van onder andere het meerwerk en diverse claims en is ervan overtuigd dat dit een positief effect zal hebben op het toekomstig resultaat. Volgens Strukton zal het resultaat daarmee per saldo minder negatief uitvallen dan nu in de cijfers is verantwoord.

Het bouwbedrijf kampte verder met reorganisatie- en afvloeiingskosten van 15 miljoen euro. Inmiddels is er in mei 2015 een nieuwe financiering overeengekomen met een looptijd tot eind april 2017. De aandeelhouder versterkte het vermogen van Strukton met 25 miljoen euro.

Strukton gaat zich de komende tijd nog verder technologisch ontwikkelen en zich meer concentreren op railgerelateerde werkzaamheden. ''De nadruk komt meer te liggen op projecten van beperkter omvang, op regionale projecten, op onderhoud en beheer en specialismen'', aldus het bedrijf.