De beurzen op Wall Street zullen vrijdag naar verwachting met lichte verliezen aan de handel beginnen. 

De impasse rond Griekenland houdt beleggers nog steeds bezig. Nieuws van of over Amerikaanse bedrijven is er nauwelijks, wel wat macro-economische cijfers.

Voorbeurs werd bekend dat de producentenprijzen in mei met 0,5 procent op maandbasis zijn gestegen. Economen rekenden in doorsnee op een stijging met 0,4 procent.

Verder wacht de markt nog op een cijfer over het consumentenvertrouwen voor deze maand, berekend door de universiteit van Michigan.

Twitter staat in de belangstelling na de aankondiging van het aftreden van topman Richard Costolo per 1 juli. Het aandeel won donderdagavond in de handel nabeurs in New York al flink terrein, en werd vrijdag op de beurs in Frankfurt ruim 3 procent meer waard.

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag nog met lichte winsten. Zorgen over Griekenland temperden het enthousiasme bij beleggers over sterke cijfers over de winkelverkopen in eigen land. De Dow-Jonesindex steeg 0,2 procent tot 18.039,37 punten. De bredere S&P 500 won ook 0,2 procent bij en sloot op 2108,86 punten. De Nasdaq steeg 0,1 procent tot 5082,51 punten.