De Amerikaanse beurzen gingen woensdag licht omhoog. Het nieuws dat onderhandelaars van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geen steek zijn opgeschoten in hun overleg met Griekenland over de schulden van dat land, zorgde voor terughoudendheid.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,3 procent hoger op 18.049 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij en kwam op 2109 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq steeg 0,1 procent tot 5080 punten.

Voor opening van de aandelenmarkten werd bekendgemaakt dat de winkelverkopen in de Verenigde Staten vorige maand met 1,2 procent zijn toegenomen. Die stijging voldeed aan de verwachtingen van economen. Verder bleek het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week onverwacht licht te zijn toegenomen.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing kwam met een verhoogde prognose voor de vraag naar vliegtuigen in de komende decennia. Met name prijsvechters zullen volgens het bedrijf fors meer toestellen afnemen dan eerder werd gedacht. Het aandeel won 0,9 procent en stond daarmee bovenaan de Dow.

Bij de hoofdfondsen stond ook Nike in de belangstelling. De fabrikant van sportartikelen heeft een langlopend sponsorcontract gesloten met de Amerikaanse basketbalbond NBA over de levering van wedstrijdtenues. Het aandeel dikte 0,6 procent aan.

De sterkste dalers in de Dow waren farmaceut Merck en software- en technologieconcern Microsoft. Beide aandelen werden rond de 1 procent minder waard.