De aandelenbeurs in Tokio is woensdag lager gesloten na een schommelende handelssessie. Beleggers bleven voorzichtig na de flinke verliesbeurt van een dag eerder. 

Een onverwachte stijging van de Japanse machineorders kon het tij niet keren. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,3 procent in de min op 20.046,36 punten.

Nintendo sloot nagenoeg vlak, ondanks een adviesverhoging van Bank of America Merrill Lynch voor de Japanse computerspelletjesmaker op. Op macro-economisch vlak bleek dat de orders voor Japanse machines in april met 3,8 procent zijn gestegen. Economen hadden gemiddeld gerekend op een daling met 2 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend winsten zien. De Shanghai Composite won 0,6 procent, ondanks het besluit van de toonaangevende Amerikaanse index-samensteller MSCI om zogenoemde Chinese A-aandelen niet op te nemen in zijn index voor opkomende markten. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,3 procent en in Sydney steeg de All Ordinaries 0,1 procent. De Kospi in Seoul zakte 0,6 procent.