De vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur van Reed Elsevier is een leuke bonus voor aandeelhouders van de vennootschap.

Dat stelde Rabobank dinsdag in een rapport over de informatieleverancier die per 1 juli onder de naam RELX verder gaat.

Rabo stelt dat met de naamswijziging van Reed Elsevier ook de ingewikkelde bedrijfsstructuur wijzigt. Zo zullen alle activa van de twee moederbedrijven worden gecombineerd in een nieuwe entiteit. Daarnaast wordt het cross-aandeelhouderschap geschrapt.

In de oude situatie was er een verhouding van 1,538 tot 1 tussen de Nederlandse en Britse lijn van het bedrijf. In de nieuwe structuur zal deze verhouding gelijk zijn waarbij de zogeheten cross-holding verdwijnt.

Daarmee wordt het eenvoudiger om een prijsvergelijking tussen de twee maatschappijen te maken, aldus Rabo die stelt dat met de eenvoudige structuur en de recente correctie van de koers het interessant is om in te zetten op het aandeel.

Rabo handhaafde zijn hold-advies voor Reed Elsevier met een koersdoel van 25 euro. Het aandeel van de informatieleverancier noteerde omstreeks 09.30 uur 0,7 procent hoger op 21,29 euro.