Aegon is een strategische samenwerking aangegaan met de Franse vermogensbeheerder La Banque Postale Asset Management door voor 112,5 miljoen euro een belang van 25 procent te nemen. 

Dat maakte de verzekeraar donderdag bekend. La Banque Postale is de op vier na grootste vermogensbeheerder van Frankrijk met circa 150 miljard euro aan beheerd vermogen.

De samenwerking met Aegon moet leiden tot een verdere ontwikkeling van La Banque Postale en een internationale uitbreiding van Aegon Asset Management.

''Ik ben verheugd over de samenwerking met La Banque Postale. Door de kennis van Aegon op het gebied van internationale beleggingen te combineren met het omvangrijke distributienetwerk van La Banque Postale krijgen wij toegang tot een grote markt'', aldus Alex Wynaendts, topman van Aegon.

'Kleine deal'

KBC stelt in een reactie dat de deal te omschrijven is als klein. De marktkenners laten weten normaal gesproken voorzichtig te zijn wat betreft overnames, maar de prijs die de verzekeraar zal betalen ''lijkt attractief''. Ook begrijpt KBC de ''strategische rationale'' achter de zet.

De bank hanteert een hold-advies op Aegon, dat donderdag omstreeks 09.50 uur 1,4 procent lager op 6,79 euro.