Nikkei eindigt nipt hoger

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag nipt hoger geëindigd, in navolging van de koerswinsten op Wall Street. De handel werd gesteund door een daling van de Japanse yen. 

De Nikkei sloot 0,1 procent in de plus op 20.488,19 punten. Vooral de grote Japanse exportbedrijven profiteerden van de goedkopere Japanse munt.

Rakuten ging ruim 6 procent onderuit. De Japanse internetwinkel kondigde aan voor omgerekend 1,4 miljard euro aan nieuwe aandelen uit te geven om de schuld te verlagen.

Zwaargewicht Softbank verloor 1,2 procent. Het Japanse telecomconcern investeert bijna een miljard dollar in het Zuid-Koreaanse e-commerce bedrijf Coupang.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend omlaag. De Chinese Shanghai Composite kende opnieuw een wild koersverloop en noteerde bijna 3 procent in de min.

De Hang Seng-index in Hongkong verloor 1,1 procent en de All Ordinaries in Sydney leverde 1,3 procent in, na tegenvallende Australische winkelverkopen. De Kospi in Seoul hield het hoofd boven water en won 0,5 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie