Supermarktconcern Ahold neemt Delhaize over. De Nederlandse topman van het Belgische concern gaat het gecombineerde bedrijf leiden.

Dat stelt de Belgische financiële dienstverlener Petercam woensdag in een kort verslag.

Topman Dick Boer van Ahold treedt na het samengaan terug en wordt president-commissaris, terwijl Frans Muller de dagelijkse leiding in handen krijgt.

Financieel directeur Jeff Carr blijft ook bij de combinatie in zijn functie, terwijl de Amerikaanse activiteiten onder de verantwoordelijkheid komen van James McCann, eveneens Ahold.

Petercam voorziet dat Ahold 40 tot 45 euro per aandeel zal betalen, en 2,5 tot 3 aandelen Ahold. Daarmee komt de prijs op basis van de slotkoers van maandag neer op 85,55 euro tot 99,66 euro per aandeel.

Verder rekent Petercam op 600 miljoen euro aan synergieën, die langzaam op zullen treden vanwege de verschillende structuren van de ondernemingen op het vlak van onder meer bevoorradingsketens en vakbonden.

Petercam hanteert op zowel Ahold als Delhaize een koopadvies. Het aandeel Ahold sloot woensdag 5,9 procent hoger op 19,29 euro, Delhaize won in Brussel 7,4 procent tot 84,85.