Nikkei staakt twaalfdaagse winstreeks

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag nipt lager geëindigd en staakte daarmee een winstreeks die twaalf dagen duurde.

Beleggers grepen een stijging van de Japanse yen aan om wat winst te nemen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven.

De Nikkei sloot 0,1 procent in de min op 20.543,19 punten en beëindigde daarmee de langste winstreeks in 27 jaar. Japan Tobacco verloor 1,8 procent.

De Japanse sigarettenfabrikant is door een Canadese rechtbank veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van 2 miljard Canadese dollar (1,5 miljard euro) aan rokers uit de Canadese stad Quebec.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook omlaag. De Shanghai Composite daalde 0,3 procent en in Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,9 procent. De Kospi in Seoul leverde 1,1 procent in.

De All Ordinaries in Sydney verloor 1,5 procent, na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op 2,0 procent. In India werd de rente wel verlaagd, van 7,50 naar 7,25 procent. Het was de derde renteverlaging dit jaar. De Indiase beurs daalde 1 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie