BAM na debacle toch in de race voor brug Den Bosch

Bouwbedrijf BAM dingt mee naar de opdracht voor de nieuwe Bartenbrug in Den Bosch. Dat is opmerkelijk, want BAM en de gemeente lagen kort geleden nog overhoop over het mislukken van de vorige versie van de brug.

De bouw van de brug, die het centrum met de Graafsewijk moet verbinden, werd een debacle. Uiteindelijk bleek de constructie van zo'n slechte kwaliteit, dat de gemeente de bouw stillegde en het contract met BAM ontbond.

De Raad van Arbitrage voor de Bouw oordeelde anderhalve week geleden dat dit onterecht was. De fout zat namelijk in het ontwerp: daarin stond dat de staalsoort moest worden gebruikt die uiteindelijk voor problemen zorgde.

Na het fiasco begon een nieuwe aanbestedingsprocedure. Daarop reageerden dertien partijen. Vijf daarvan zijn nu nog in de race, waaronder dus BAM.

Het gemeentebestuur '"begrijpt dat dit maatschappelijke vragen kan oproepen", maar verwijst naar de strenge regels. BAM voldoet aan de criteria en mag dus niet worden uitgesloten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie