Binckbank stelt dat administratie van dochterbedrijf Alex klopt

De administratie van klantenrekeningen bij Alex Vermogensbeheer is sluitend en klopt.

Dat stelt een woordvoerder van het dochterbedrijf van Binckbank donderdagavond naar aanleiding van ''mogelijke administratieve gebreken'' die de beoordelaar van financiële producten en diensten Vermogensmonitor eerder deze maand op zijn website publiceerde.

Vermogensmonitor nam naar eigen zeggen ''vele tientallen'' dossiers van klanten van Alex onder de loep, naar aanleiding van klachten. Daaruit bleek onder meer dat het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal van vorig jaar niet zou deugen.

Daarnaast klopte de weergave van het rendement van een belegger niet met het werkelijke rendement. Vermogensmonitor startte vorig jaar een procedure tegen Alex namens klanten van de vermogensbeheerder die zich gedupeerd voelen.

De woordvoerder van Alex gaf aan dat het bedrijf alle aangegeven punten ''ter harte'' neemt en verder zal onderzoeken. ''Waar nodig zal de dienstverlening worden verbeterd', aldus de zegsman. Hij gaf aan dat er mogelijk inderdaad problemen zijn met de display van beleggers. ''Maar de achterliggende administratie klopt.''

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie