Philips sluit contract met ziekenhuis Assen

Philips levert de komende tien jaar alle medische beeldvormingsapparatuur aan het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. 

Daarnaast gaat het technologieconcern helpen en adviseren bij de planning, zodat de apparaten zo efficiënt mogelijk worden ingezet.

Dat meldde Philips donderdag. Hoeveel het contract precies oplevert, werd niet bekendgemaakt, maar het gaat volgens een woordvoerder om ''meerdere miljoenen euro's''. Vorige week werd een vergelijkbare overeenkomst gesloten met het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf over de levering van apparatuur voor echografie.

Aan het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen levert Philips eveneens echografiesystemen en daarnaast onder meer CT-scanners en mobiele röntgenapparaten voor op de operatiekamers. Het ziekenhuis beschikt al over een MRI-scanner van Philips.

Gezondheidstechnologie

Dergelijke samenwerkingsovereenkomsten worden steeds belangrijker voor Philips, dat zich volledig gaat toeleggen op gezondheidstechnologie. De verlichtingstak die in 1891 de basis vormde voor het bedrijf, wordt naar verwachting volgend jaar verzelfstandigd.

Inmiddels heeft Philips grote technologiecontracten getekend met enkele tientallen ziekenhuizen wereldwijd. In Nederland staat de teller nu op negen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie