Kardan heeft in het eerste kwartaal een verlies in de boeken gezet, tegen een positief resultaat een jaar eerder. 

Dat bleek donderdag uit een kwartaalupdate van de in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij.

Kardan zette een kwartaalverlies neer van 7,6 miljoen euro, voornamelijk door hogere financieringskosten door de zwakke euro. Dat was een jaar eerder nog een winst van 3 miljoen euro. De omzet van Kardan kwam uit op 48,6 miljoen euro.

Het onderdeel Real Estate Asia behaalde een winst van 8,9 miljoen euro, terwijl Water Infrastructure een winst neerzette van 17,8 miljoen euro. De tak Banking and Retail Lending zag de winst groeien tot 3,2 miljoen euro.

Voorwaarden

Kardan maakte woensdag nog bekend de voorwaarden voor de herstructurering van zijn schulden aan te passen. Onder de nieuwe voorwaarden krijgen schuldeisers ruim 12,3 miljoen aandelen Kardan, wat overeenkomt met circa 10 procent van het aandelenkapitaal, en een bedrag van 750.000 euro. Eerder werd afgesproken dat de schuldeisers alleen 12 procent van de aandelen Kardan zouden krijgen.

De aanpassing aan het begin mei gemelde akkoord is volgens Kardan doorgevoerd naar aanleiding van gesprekken met de aandelenbeurs in Tel Aviv en is opgesteld in samenspraak met vertegenwoordigers van de schuldeisers. Het beursbedrijf en de schuldeisers moeten nu nog formeel instemmen met de wijziging.