Forse winstdaling voor vastgoedbedrijf Atrium

Atrium European Real Estate heeft de winst afgelopen kwartaal fors zien dalen, onder meer door nadelige wisselkoerseffecten. Dat maakte het vastgoedfonds donderdag bekend.

De winst voor belastingen kwam in het eerste kwartaal uit op 11,1 miljoen euro, tegen 27,9 miljoen euro een jaar eerder. De geschoonde ebitda daalde met 8 procent op jaarbasis tot 41,1 miljoen euro.

De brutohuuropbrengsten bedroegen 51,8 miljoen euro, 1 miljoen minder dan in het eerste kwartaal van 2014. Die daling is voornamelijk toe te schrijven aan de lastige economische situatie in Rusland. Die dwingt Atrium om zijn huurders in dat land tijdelijke kortingen te geven om de bezettingsgraad op peil te houden.

De operationele marge nam mede door de moeilijke Russische markt af van 96,6 naar 94,6 procent. In de kernmarkten van Atrium, Polen, Tsjechië en Slowakije, was juist sprak van een stijging van 98 naar 98,5 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie