Het Franse kabelconcern Altice heeft serieus gesproken met het Amerikaanse Time Warner Cable (TWC) over een eventuele overname, maar zag daar uiteindelijk vanaf.

Het bedrijf is ''niet klaar'' voor zo'n grote acquisitie zegt topman Patrick Drahi woensdag tegen een parlementaire commissie in Parijs.

Dinsdag werd definitief bekend dat TWC voor omgerekend ruim 72 miljard euro in handen komt van zijn eveneens Amerikaanse branchegenoot Charter Communications. Het op het Damrak genoteerde Altice werd afgelopen week ook genoemd als mogelijke gegadigde, maar heeft volgens Drahi geen bod uitgebracht.

De topman bevestigt wel dat hij in de Verenigde Staten is geweest om met de baas van TWC te praten. Een overname van die omvang zou evenwel te veel zijn geweest om te behappen voor het betrekkelijk jonge Altice. Aan de financiering lag het niet, zegt Drahi. Het bedrijf kon rekenen op steun van Franse en Amerikaanse banken.

Altice bereikte vorige week wel overeenstemming over de aankoop van een controlerend belang in de veel kleinere kabelmaatschappij Suddenlink. Drahi zei dat de onderneming daarmee een wat bescheidener stap zet op de Amerikaanse markt. ''In de Verenigde Staten moet je voorzichtig aan doen'', aldus de miljardair.