Kardan past schuldherstructurering aan

Kardan heeft de voorwaarden voor de herstructurering van zijn schulden aangepast. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij woensdag bekend.

Onder de nieuwe voorwaarden krijgen schuldeisers ruim 12,3 miljoen aandelen Kardan, wat overeenkomt met circa 10 procent van het aandelenkapitaal, en een bedrag van 750.000 euro. Eerder werd afgesproken dat de schuldeisers alleen 12 procent van de aandelen Kardan zouden krijgen.

De aanpassing aan het begin mei gemelde akkoord is volgens Kardan doorgevoerd naar aanleiding van gesprekken met de aandelenbeurs in Tel Aviv en is opgesteld in samenspraak met vertegenwoordigers van de schuldeisers. Het beursbedrijf en de schuldeisers moeten nu nog formeel instemmen met de wijziging.

Kardan meldde begin januari dat geldschieters instemden met een herstructurering van de uitstaande schulden. Daarbij werd de geplande uitbetaling voor twee leningen (serie A en B) met zes maanden opgeschort, tot augustus 2015. Daarnaast werd vastgelegd dat vertegenwoordigers van de schuldeisers met Kardan zouden onderhandelen over de opzet van een definitief akkoord.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie