SnowWorld verwacht nog steeds dat het bedrijfsresultaat (ebitda) en de operationele winst over het boekjaar 2014/2015 hoger zullen uitkomen dan een jaar geleden. 

Dat meldde de uitbater van skihallen woensdag bij de publicatie van de cijfers over de eerste helft van zijn gebroken boekjaar.

In de eerste jaarhelft zag SnowWorld de ebitda op 8,3 miljoen euro uitkomen, gelijk aan een jaar eerder. De operationele winst dikte met 3,7 procent aan tot 4,2 miljoen euro. Dat kwam onder meer door lagere rentelasten. De omzet nam met 2,6 procent af tot 18 miljoen euro, aldus de onderneming.

Een belangrijke oorzaak van de omzetdaling is een slechte maand maart, aldus SnowWord. Een vroege voorjaarsvakantie heeft ervoor gezorgd dat het wintersportseizoen enkele weken eerdere eindigde dan vorig jaar.

Voor SnowWorld zijn de eerste zes maanden van het boekjaar verreweg de belangrijkste van het jaar, waarin ruim 70 procent van de jaaromzet wordt gegenereerd.

Maar hoewel er ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder 7 procent minder pistetickets werden verkocht omschreef SnowWorld de daling van de opbrengsten als ,,beperkt'' vanwege de gestegen verkoopprijzen.