Nikkei zet winstreeks voort

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor de negende dag op rij hoger gesloten. Speculatie op een spoedige renteverhoging in de Verenigde Staten zorgde voor een verdere daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. 

De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 20.472,58 punten.

De grote Japanse exportbedrijven waren in trek bij beleggers, dankzij de goedkopere Japanse munt. Automakers als Toyota en Honda, die veel voertuigen verkopen in het buitenland, stegen 0,5 en 0,6 procent.

De oliegerelateerde ondernemingen stonden daarentegen onder druk door de stevige daling van de olieprijzen. Zo zakte Inpex 1,1 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen overwegend verliezen zien. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,9 procent en de Kospi in Seoul zakte 1,7 procent. In Hongkong leverde de Hang Seng-index 0,7 procent in. De Shanghai Composite klom 0,1 procent en koerste daarmee af op een achtste winstbeurt op rij.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie