ING verkleint zijn belang in verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) van krap 55 procent naar ongeveer 42 procent. De bank doet circa 45 miljoen aandelen NN Group van de hand. Dat maakte ING dinsdag bekend.

De aandelen zullen worden aangeboden aan institutionele beleggers. De prijs per aandeel en het definitieve aantal dat zal worden verkocht wordt bij het sluiten van het bod bekendgemaakt.

Als onderdeel van de transactie zal NN intekenen om eigen aandelen in te kopen voor een bedrag van 150 miljoen euro, tot een maximum van 25 procent van het totaal aantal verkochte aandelen in dit bod.

ING bracht NN vorig jaar naar de beurs. De afsplitsing van de verzekeringsactiviteiten in Europa was onderdeel van een herstructurering die de Europese Commissie oplegde omdat ING tijdens de kredietcrisis staatssteun ontving. Het is de bedoeling dat ING zijn belang in NN geleidelijk afstoot.

Na afronding van de dinsdag aangekondigde transactie moet de bank negentig dagen wachten voor de volgende tranche mag kan worden verkocht.