Siemens Hengelo gaat vijf compressor-installaties voor aardgastransport leveren aan Kazachstan. Met de opdracht is een bedrag van ruim 50 miljoen euro gemoeid. 

Dit maakt Siemens Nederland dinsdag bekend.

De vijf gasturbine aangedreven compressortreinen zijn bestemd voor het Bozoy-compressorstation, ruim 1000 kilometer zuidwestelijk van de hoofdstad Astana.

De installatie gaat aardgas pompen naar het zuiden van Kazachstan en verder naar China. Het gas wordt geleverd aan duizenden dorpen langs de pijpleiding, in totaal voor zo'n 5 miljoen mensen in Zuid-Kazachstan.

,,Belangrijk voor het verkrijgen van de opdracht was, dat we de klant een installatie konden leveren die flexibel inzetbaar is, waarbij de compressoren zowel parallel als in serie kunnen werken'', aldus locatiemanager Huub Banus. De levering van de installaties staat gepland voor 2016.

Ontslagronde

Of de opdracht betekent dat Siemens Nederland gespaard blijft van banenverlies, kon een woordvoerder niet zeggen.

Het Duitse industrieconcern maakte eerder deze maand bekend 4.500 banen te schrappen, waarvan 2.200 in eigen land. Het is onduidelijk of ook in Nederland banen verloren gaan. In ons land telt Siemens ongeveer 2.300 arbeidsplaatsen. Wereldwijd werken er 342.000 mensen bij het bedrijf.