Altice heeft een grotere kans toestemming van Amerikaanse toezichthouders te krijgen voor een bod op Time Warner Cable (TWC) dan Charter Communications.

Dat stelde ING dinsdag in een rapport over het kabelbedrijf, dat recent de Amerikaanse markt betrad door Suddenlink over te nemen.

ING denkt dat Altice werkt aan een bod op TWC, dat zich ook al kan verheugen op belangstelling van Charter. Dat bedrijf is voor ruim een kwart in handen van Liberty Global, het door de miljardair John Malone geleide moederbedrijf van Ziggo.

Charter is de nummer drie op de Amerikaanse markt achter TWC. Altice mikt volgens ING op een omzetverdeling van 50 procent in Europa en 50 procent in de Verenigde Staten, waar de teller momenteel op 12 procent staat. ''Derhalve wil Altice een actieve rol spelen in de consolidatiegolf op de Amerikaanse kabelmarkt.''

Charter

Persbureau Bloomberg meldde onlangs dat Charter op het punt staat een bod van 195 dollar per aandeel TWC uit te brengen.

Mocht die overname slagen, dan heeft Charter 20 procent van de breedbandmarkt in de VS in handen, terwijl dat in het geval van een overname door Altice 15 procent zou zijn. Op basis daarvan concludeerde ING dat Altice de betere papieren heeft.