Malaysia Airlines gaat zijn naam veranderen. Ook krijgen de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij, die vorig jaar twee vliegtuigcrashes te verwerken kreeg, een geheel nieuw uiterlijk. 

Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. 

Het is de bedoeling dat het bedrijf straks herboren uit de grote reorganisatie komt, waarin het momenteel is verwikkeld. Malaysia Airlines moet onder meer afscheid nemen van ongeveer een derde van zijn 20.000 medewerkers.

Vorig jaar kondigde het luchtvaartbedrijf al een ontslagronde aan. Toen werd er gesproken over het schrappen van 6.000 banen. CNN meldde maandag dat 8.000 banen op de tocht staan. 

De maatregelen zijn nodig om uit de rode cijfers te geraken. Het luchtvaartconcern zucht onder de gevolgen van jarenlange bijtende concurrentie en de crashes van vorig jaar.

Op 8 maart 2014 verdween een vliegtuig op weg van Kuala Lumpur naar Peking spoorloos, met 239 mensen aan boord. Op 17 juli werd boven Oost-Oekraïne vlucht MH17 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur uit de lucht geschoten. Daardoor stierven 298 mensen onder wie 196 Nederlanders.