'Productie Shell in Alaska gaat nog jaren duren'

Het zal nog zeker tot 2030 duren voordat Shell verwacht te beginnen met de winning van olie in de wateren rond Alaska. 

Dat liet de productietopman van het olie- en gasconcern in Noord- en Zuid-Amerika weten aan de zakenkrant Financial Times.

Shell zei onlangs in de zomer van dit en volgend jaar boorwerkzaamheden te willen uitvoeren in de Chukchi Zee bij Alaska, na voorlopige goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten. Volgens Shell-bestuurder Marvin Odum zullen die boringen van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de oliewinning bij Alaska.

Alleen een grote olievondst rechtvaardigt volgens Odum de omvangrijke investeringen die nodig zijn om productie in het gebied te kunnen starten.

Volgens de Amerikaanse geologische dienst kunnen in het poolgebied vele miljarden vaten aan olie worden gewonnen. De vorige boorcampagne van Shell in de regio, in 2012, ging gepaard met veel problemen.

Milieugroeperingen, waaronder Greenpeace, zouden dan ook het liefst zien dat Shell afziet van boorwerkzaamheden in het poolgebied.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie