Euro zakt flink weg na publicatie Amerikaanse inflatiecijfers

De euro is vrijdag in de middaghandel flink weggezakt ten opzichte van de dollar. De daling volgde op de publicatie van de meest recente inflatiecijfers in de Verenigde Staten.

Direct na die cijfers zakte de euro van bijna 1,12 dollar naar 1,10 dollar, waarmee de laagste stand sinds eind april werd bereikt. Eerder deze maand liep de waarde van de Europese munt nog op tot bijna 1,15 dollar. Om 16.20 uur noteerde de euro op 1,1015 dollar.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde vrijdagmiddag dat de inflatie in de VS afgezien van brandstof en voedingsmiddelen in april met 0,3 procent is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand.

Daarmee nam de zogeheten kerninflatie iets sterker toe dan verwacht. Een aantrekkende inflatie kan de Federal Reserve ertoe aanzetten de rente in de VS te verhogen. Dat vooruitzicht maakt de dollar aantrekkelijker voor beleggers dan de euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie