Minder winst en omzet voor reorganiserend HP

Het Amerikaanse technologieconcern Hewlett-Packard (HP) heeft vorig kwartaal ruim een vijfde minder winst geboekt dan een jaar eerder, op een omzet die met 7 procent kromp. 

Dat maakte het bedrijf, dat zichzelf dit jaar volledig op de schop neemt, donderdag nabeurs bekend.

HP boekte een omzet van 25,5 miljard dollar in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, een kleine 23 miljard euro, tegen 27,3 miljard dollar een jaar eerder.

De nettowinst zakte met 21 procent naar 1 miljard dollar, bijna 900 miljoen euro. Aangepast voor onder meer reorganisatiekosten was de winst wel iets hoger dan analisten gemiddeld voorspelden.

Opsplitsing

Het technologiebedrijf kondigde in oktober vorig jaar een opsplitsing aan. De divisie die pc's en printers maakt wordt dit jaar losgeknipt van het onderdeel dat zich bezighoudt met de levering van hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt. Dat proces loopt volgens het concern op schema.

HP had vorig kwartaal opnieuw last van de afnemende populariteit van pc's, die worden verdrongen door tablets en smartphones. De vraag naar technologie vanuit de zakelijke markt trok wel aan.

Lees meer over:
HP

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie