Het Duitse detailhandelsbedrijf Metro wil zijn warenhuistak Kaufhof verkopen en voert daar gesprekken over.

Dat bevestigt de onderneming woensdag.

Het moederbedrijf van Media Markt en Makro gaf daarbij aan dat er ''verschillende discussies plaatsvinden'', maar er nog geen beslissingen zijn genomen. Potentiële kopers hebben nog geen biedingen of strategische plannen bij Metro neergelegd, stelde de onderneming.

De verklaring van Metro volgde na berichten dat Signa Retail, eigendom van de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Rene Benko, interesse had getoond. Volgens het Duitse blad Manager Magazine zou Benko circa 2,7 miljard euro voor Kaufhof over hebben, terwijl het eveneens Duitse Handelsblatt sprak van circa 2,9 miljard euro.

Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, heeft in Duitsland 137 filialen in onder meer Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn en is in België actief als warenhuisketen Inno. De winkels worden vaak vergeleken met V&D-warenhuizen in Nederland. Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz.

Overigens is de 38-jarige Benko naar verluidt van plan Kaufhof samen te voegen met een andere grote Duitse warenhuisketen die in zijn bezit is: Karstadt Warenhaus. Deze verlieslijdende keten kwam in augustus vorig jaar in zijn handen.

Kaufhof én Karstadt domineerden het traditionele warenhuislandschap in Duitsland meer dan honderd jaar, maar kunnen zich maar moeilijk aanpassen aan nieuwe concurrenten zoals het Amerikaanse Amazon. Dat leidde de afgelopen jaren tot een flink aantal ontslagen en winkelsluitingen.